29.3.2012

Näissä paikoissa Earth Hour näkyy parhaiten (Kalle Erkkilä)

Earth Hour sammuttaa lauantaina 31.3. monen julkisen rakennuksen ja maamerkin valot.

Karttoihin on merkitty Earth Hour -logolla paikka, josta valojen sammuminen kello 20.30 näkyy hyvin. Rakennukset ovat pimeinä tunnin ajan.

Helsingissä Linnunlaulusta voi katsoa Töölönlahden toiselle puolelle, kun esimerkiksi Olympiastadionin torni, Finlandia-talon tornivalot ja Suomen Kansallisopperan julkisivuvalaistus pimenevät.

Turussa kannattaa kiivetä Vartiovuorenmeäelle, josta aukeaa hyvä näkymä pimeään Aurajoen rantaan ja Tuomiokirkkoon. Sieltä voit katsoa myös koko Earth Houria viettävän kaupungin ylle.

Tampereella vanhan kirkon puistossa vietetään Earth Houria. Siellä voi katsoa kuinka vanhan kirkon, vanhan kirjaston ja Raatihuoneen valot sammuvat. Puistossa järjestetään Tampereen Earth Hour –tapahtuma, jossa on tarjolla ruokaa ja musiikkia. Tapahtumassa voi myös katsella taivasta Tampereen URSA:n tähtikaukoputkilla!

Jyväskylässä Lutakon satama on hyvä paikka seurata valojen sammumista. Esimerkiksi Kuokkalan sillan kohdevalot ja Harjun vesilinnan julkisivuvalaistus pimenevät.

Oulun kaupunki osallistuu ilmastotempaukseen sammuttamalla valot tunniksi esimerkiksi pääkirjastosta ja Raatin kaaresta. Myös viereisessä Radisson Blu Oulussa vietetään Earth Houria.

PS. Miten vietät Earth Houria? Ota kuva illastasi pimeän tunnin aikana ja postaa se WWF Suomen Facebook-sivulle. Paras kuva palkitaan Kausiruokaa herkuttelijoille ja ilmaston ystäville -ruokakirjalla.

Kirjoittaja työskenteli WWF Suomen viestinnän harjoittelijana.

Jaa tämä kirjoitus:
  • Facebook
  • del.icio.us
  • Ping.fm
  • Google Bookmarks
  • StumbleUpon
  • LinkedIn
  • Twitter

Entiset WWF:läiset

Avainsanat: , , , , ,

Jätä vastaus

Kirjoita asiallisesti ja napakasti. Asiattomat kommentit voidaan poistaa jälkikäteen. Lisätietoja kommentoinnista.